Sisältöön »
ISCC
WasteWise Group Oy
 

HUIPPUTEKNOLOGIALLA KOHTI KIERTOTALOUTTA

Maailmamme on matkalla fossiilitaloudesta kohti kiertotaloutta. Me haluamme olla vauhdittamassa tätä siirtymää! Meidän intohimomme on uurastaa haasteellisten jätevirtojen parissa, kehittää uutta teknologiaa ja ratkaisuja saadaksemme vaikeammatkin jätevirrat uudelleen raaka-aineiksi, jotta varttuvien sukupolvien ei tarvitsisi enää kajota alati ehtyviin luonnonvaroihin.

Innovatiivinen teknologiamme mahdollistaa sekalaisen muovijätteen kierrättämisen takaisin muoviteollisuuden raaka-aineiksi! Nokian laitoksella prosessoimme esikäsitellyn muovijätteen korkealaatuiseksi öljytuotteeksi, joka jatkaa matkaansa öljyn jalostamolle korvaamaan fossiilista raakaöljyä jalostamon syötteenä. Jalostamon lopputuotteena syntyy uusia raaka-aineita muoviteollisuuden käyttöön.

Me annamme siis muovimolekyyleille uuden elämän! Rakennamme Suomeen kemiallisen kierrätyksen käsittelykapasiteettia ja luomme uutta innovatiivista kiertotalousliiketoimintaa. Tuotannollinen toimintamme on käynnistynyt Nokian laitoksella vuoden 2021 lopulla.

 
Molecules are forever.
 

Muovien kemiallisen kierrätyksen arvoketju

Molekyylit kiertävät ikuisesti

Muovien käytön nopea lisääntyminen on aiheuttanut vakavan globaalin jäteongelman. Kierrätysratkaisut eivät ole kehittyneet samassa tahdissa. EU-maiden keräillystä muovijätteestä vain kolmannes päätyy kierrätykseen, loput edelleen polttoon ja kaatopaikoille. Uusille kierrätysratkaisuille on valtava tarve.

Mekaanisen kierrätyksen rinnalle tarvitaan kehittyneitä kemiallisen kierrätyksen ratkaisuja. Kemiallisen kierrätyksen etuna on lopputuotteiden korkea laatu, joka ei poikkea alkuperäisistä fossiilisista tuotteista. Yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa mahdollistamme muovimolekyylien kemiallisen kierron muovista muoviksi.

 
Ajankohtaista
 

Ajankohtaista

Ilmastorahastolta 4,2 M€ rahoitus Wastewisen investointiohjelmalle

Wastewise Group, Neste, Borealis ja Uponor mahdollistavat vaikeasti kierrätettävän muovijätteen kemiallisen kierrätyksen uusien korkealaatuisten muoviputkien valmistamiseksi

Wastewise Group ja Neste yhteistyöhön

 

ICSS - sertifikaatti

Olemme sitoutuneet edistämään kestävää kiertotaloutta ja vähähiilistä tuotantoa. Tästä osoituksena olemme saaneet kansainvälisen ISCC Plus sertifikaatin. Toimintamme on läpinäkyvää, kestävää ja jäljitettävää kautta koko kierrätyksen arvoketjun.

Tuotantoprosessimme hiilikädenjälki on jalanjälkeä jämerämpi. Tämä tarkoittaa sitä, että pystymme tarjoamaan nykyisin polttoon päätyville muovijätteille kierrätysratkaisun, joka vähentää oleellisesti muovituotannon hiilijalanjälkeä.

 

ICSS - sertifikaatti

European Institute of Innovation and Technology

 
Kaisa Suvilampi

Kaisa Suvilampi
Toimitusjohtaja

Puh. +358 50 525 4222
kaisa.suvilampi@wastewise.fi

Ari Sillanpää

Ari Sillanpää
Tuotantopäällikkö

Puh. +358 40 553 8064
ari.sillanpaa@wastewise.fi

 

Ota yhteyttä