Sisältöön »
ISCC
ajankohtaista-ruokamuovikuva952455614.jpg
 

Ajankohtaista

 

10.05.2022

Wastewise Group ja Neste yhteistyöhön

Kiertotalousyhtiö Wastewise Group Oy ja Neste Oyj ovat solmineet sopimuksen muovijätteestä tuotetun uusioöljyn toimittamisesta Nesteen Porvoon jalostamolle.

Sopimus koskee koko Wastewise Group Oy:n nykyistä Nokian tehtaan tuotantoa. ISCC -sertifioiduun uusioöljyn toimitukset käynnistyivät toukokuun alussa.

Kaupallisen sopimuksen solmimista on edeltänyt yhteinen kehitys- ja pilotointijakso, jonka aikana on testattu useiden eri muovijätejakeiden soveltuvuus Wastewisen Nokian pyrolyysilaitoksen raaka-aineeksi ja toisaalta syntyneen uusioöljytuotteen soveltuvuus yhdeksi Nesteen Porvoon jalostamon syöttöaineeksi muoviraaka-aineen jatkojalostukseen.

”Neste Oyj toimii globaalina edelläkävijänä raakaöljypohjaisten raaka-aineiden korvaamisessa uusiutuvilla ja kierrätetyillä raaka-aineilla petrokemian teollisuudessa. Näin ollen sopimus Nesteen kanssa on meille tärkeä askel kohti omaa tavoitettamme edistää haasteellisten muovijätevirtojen kierrätystä ja edelleen muoviteollisuuden siirtymää fossiilitaloudesta kohti kiertotaloutta”, toteaa Wastewise Groupin toimitusjohtaja Kaisa Suvilampi.

Wastewisen innovatiivinen pyrolyysiteknologia ja yhteistyö Nesteen kanssa tähtää muovijätteen hyödyntämiseen uuden muovin valmistuksessa. Kemiallista kierrätystä edustavan pyrolyysiteknologian avulla muovijätteestä voidaan tuottaa raaka-ainetta, jota jatkojalostamalla voidaan valmistaa muoviteollisuudelle uusia korkealaatuisia raaka-aineita, joiden ominaisuudet eivät poikkea vastaavasta fossiilisesta raaka-aineesta. Tämä mahdollistaa mekaaniseen kierrätykseen soveltumattomien muovijätteiden kierrätyksen ja edelleen kierrätysasteen merkittävän noston muoviteollisuudessa. ”Tuotantoprosessimme hiilikädenjälki on jalanjälkeä jämerämpi. Tämä tarkoittaa sitä, että pystymme tarjoamaan nykyisin polttoon päätyville muovijätteille kierrätysratkaisun, joka vähentää oleellisesti muovituotannon hiilijalanjälkeä” Suvilampi kertoo.

Wastewise Group on sitoutunut edistämään kestävää kiertotaloutta ja vähähiilistä tuotantoa. Tästä osoituksena yritykselle on myönnetty kansainvälisen ISCC Plus sertifikaatti. Toimintamme on läpinäkyvää, kestävää ja jäljitettävää kautta koko kierrätyksen arvoketjun. Myös ISCC sertifikaattiin sitoutuminen on ollut edellytyksenä kaupallisen sopimuksen syntymiseen Nesteen kanssa.

Wastewise Group toimi aiemmin nimellä Suomen Kiertoketju Oy. Yhtiö hankki vuoden 2021 lopulla 100 % omistukseensa kumi- ja muovijätteiden kierrätykseen erikoistuneen Wastewise Oy:n. Yhdistymisen myötä kierrätyskonsepti täydentyi mekaanisella lajittelu- ja esikäsittelyinfralla, jonka myötä uusi konserni pystyy palvelemaan laajamittaisesti muovi- ja kumiteollisuutta siirtymässä kohti kiertotaloutta. Yhdistymisen myötä Suomen Kiertoketju Oy:n nimi muuttui Wastewise Group Oy:ksi. Yhtiön omistavat toimiva johto ja Taaleri Kiertotalous-rahasto.

Lisätietoja antaa:

Kaisa Suvilampi
Toimitusjohtaja
Wastewise Group Oy
p. +358 50 525 4222
kaisa.suvilampi@wastewise.fi